polévky
13.11.2012 19:01
skvělá, hustá, zahřívací, vegetariánská, původem z časopisu. Papriky ke kukuřici krásně ladí a když už je budete péct a loupat, udělejte jich víc, najdete u nás recept i na topinky se směsí pečených paprik a balkánského sýra.
Potřebujete:
500 g...
08.12.2011 15:06
Asi před dvěma lety jsem domů dovalila obrovskou dýni a zkusili jsme udělat snad všechno, co z dýně udělat jde. Samozřejmě také polévku, jenomže nebyla nic moc a od té doby na dýni znovu nedošlo. Až do té doby, než jsme na návštěvě u Piškotích rodičů (nevím, kam na ty recepty chodí)...
08.12.2011 15:01
Takhle dělala kulajdu mamka. A je tak dobrá, že přešla i do naší kuchyně, v nezměněné podobě. Vajíčka i brambory jsou připravené zvlášť, chutě se pak propojují v talíři, na cibulce připravená vajíčka jsou mnohem lepší, než kdyby se do polévky jen zamíchala. Jídlo je hutné a stačí jako...
08.12.2011 14:57
Recept pochází z Gurmetu 02/2011. Vyzkoušeli jsme všech pět receptů z rubriky nevšední večeře pro všední dny a tahle polévka mi připadala prostě fascinující =D Ovšem, jak jinak, opět jsem ji udělala hustou, protože jsem brambory nevážila, ale jen jich prostě pár vzala a...
08.12.2011 14:42
Piškotovo specialita, lepší zelňačku jsme nikde nepotkali... =)
potřebujeme:
2 velké cibule
sklenici kysaného zelí
sladkou papriku
olej nebo sálo
3 větší brambory
hladkou mouku
2 vajíčka
mléko nebo smetanu
kolik chcete klobásy (nejlépe pálivé) (nejlépe...