Archiv článků
12.12.2011 15:07
Recept z maminčiny kuchyně. Ořechy mohou být vlašské, nebo mandle. Osobně dávám přednost mandlím, které ještě oloupu, ale záleží, jakou chuť máte raději.
Potřebujete:
240 g hladké mouky
160 g másla
50 g cukru
100 g oříšků jemně mletých oříšků
1...
11.12.2011 08:55
Dolce Vita
Co jsme přepsali do své knížky oblíbených receptů a vařili rozhodně víc než jednou je Kuře s jablky zapékané pod pokličkou z ementálu ze stránek Dolce Vita. Najdete ho tady. Dělali jsme ho buď přesně podle receptu a nebo z kuřete nakrájeli kousky a přidali ještě kousek chilli...
10.12.2011 09:47
Recept na pomerančovou marmeládu jsem našla v některém čísle buď Gurmánu, nebo Apetitu, časopis už ale najít nemůžu, takže nevím, ze kterého přesně. Je to recept tuším od Mirky Slavíkové a marmeláda je prostě luxusní =)
Rada na úvod: neztrácejte trpělivost, vyplatí se...
10.12.2011 09:43
...kterou jsem vyráběla v různých obměnách mnoho a mnoho dní a už nechci (alespoň do té doby než dostanu chuť na koláč s jablečným pudingem) krájet ani loupat vůbec žádná jablka
Tady je základní recept od mamky:
2,5 kg jablek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na větší...
10.12.2011 09:39
Babička díky tomu, že děda je vášnivý houbař a po smaženici by se utloukl, vymyslela způsob, jak může mít v lednu za deset minut hotovou smaženici, aniž by musela chodit ke dvanácti měsíčkům prosit (ne že by to nešlo, dvanáct měsíčků občas posedává u nás za zahradou, kradou nám od kůlny...
10.12.2011 09:37
Návod od Piškota =)...
Aneb kdo jí tvaroh, vidí za roh....hehm:-)
Na výrobě tvarohu neni nic složitýho a může si ho připravit každej sám. Potřebujete jenom dostatečně velkou místnost na aparaturu o rozměrech 3x3 metru, dva hektolitrové kotle a pár dojnic.
Anebo lépe hrnec ,...
08.12.2011 15:06
Asi před dvěma lety jsem domů dovalila obrovskou dýni a zkusili jsme udělat snad všechno, co z dýně udělat jde. Samozřejmě také polévku, jenomže nebyla nic moc a od té doby na dýni znovu nedošlo. Až do té doby, než jsme na návštěvě u Piškotích rodičů (nevím, kam na ty recepty chodí)...
08.12.2011 15:01
Takhle dělala kulajdu mamka. A je tak dobrá, že přešla i do naší kuchyně, v nezměněné podobě. Vajíčka i brambory jsou připravené zvlášť, chutě se pak propojují v talíři, na cibulce připravená vajíčka jsou mnohem lepší, než kdyby se do polévky jen zamíchala. Jídlo je hutné a stačí jako...
08.12.2011 14:57
Recept pochází z Gurmetu 02/2011. Vyzkoušeli jsme všech pět receptů z rubriky nevšední večeře pro všední dny a tahle polévka mi připadala prostě fascinující =D Ovšem, jak jinak, opět jsem ji udělala hustou, protože jsem brambory nevážila, ale jen jich prostě pár vzala a...
08.12.2011 14:42
Piškotovo specialita, lepší zelňačku jsme nikde nepotkali... =)
potřebujeme:
2 velké cibule
sklenici kysaného zelí
sladkou papriku
olej nebo sálo
3 větší brambory
hladkou mouku
2 vajíčka
mléko nebo smetanu
kolik chcete klobásy (nejlépe pálivé) (nejlépe...
Záznamy: 141 - 150 ze 162