zavařování a mrazení

10.12.2011 09:47
  Recept na pomerančovou marmeládu jsem našla v některém čísle buď Gurmánu, nebo Apetitu, časopis už ale najít nemůžu, takže nevím, ze kterého přesně. Je to recept tuším od Mirky Slavíkové a marmeláda je prostě luxusní =) Rada na úvod: neztrácejte trpělivost, vyplatí se...
10.12.2011 09:43
  ...kterou jsem vyráběla v různých obměnách mnoho a mnoho dní a už nechci (alespoň do té doby než dostanu chuť na koláč s jablečným pudingem) krájet ani loupat vůbec žádná jablka Tady je základní recept od mamky: 2,5 kg jablek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na větší...
10.12.2011 09:39
  Babička díky tomu, že děda je vášnivý houbař a po smaženici by se utloukl, vymyslela způsob, jak může mít v lednu za deset minut hotovou smaženici, aniž by musela chodit ke dvanácti měsíčkům prosit (ne že by to nešlo, dvanáct měsíčků občas posedává u nás za zahradou, kradou nám od kůlny...