těstoviny

21.03.2013 15:26
  lasagne s bešamelem, parmazánem a spoustou zelené zeleniny lasagne jsme použili domácí, ale pokud je nemůžete, nebo nechcete dělat, stačí kupované není to jídlo hotové za pět minut, ale ta trocha práce se určitě vyplatí, zvlášť pokud můžete, jako já, hromadu zeleniny v každém jídle, lasagne...
16.02.2013 11:25
  První recept, na který jsme použili domácí těstoviny byl tento (proto jsou špagety na fotce takhle po dvou, nejsou slepené, ale protože jsme ještě neměli vychytanou hustotu těsta, lezly takhle pospolu ze strojku) a nevím, jestli to bylo úpravou, nebo chutí čerstvých těstovin, ale bylo to...
05.01.2013 20:28
    Trocha exotiky... =) Nebojte se manga, v této kombinaci je skvělé! Trochu jsem o něm také pochybovala, ale těstoviny s touto omáčkou jsou senzační, lehounké, trochu neobvyklé a navíc, omáčka je hotová, než se stihnou uvařit těstoviny. Původní recept je z kuchařky s recepty...
26.04.2012 20:20
  Jednou jsme si přečetli recept na boloňské ragú, pak ho úspěšně zapomněli a nehledali a vytvořili tuto variantu. Nevím, jak dalece, nebo blízce se podobá originálu, ale nám tahle verze prostě chutná =) Budete potřebovat:   2 lžíce oleje 1 menší cibuli 250 g...
04.04.2012 11:39
  Další těstovinová dobrůtka. Recept jsme si oproti původnímu upravili tak, aby byl pro nás co do surovin dostupnější, zároveň ale neztratil kouzlo. Kombinace jemné cukety a smetanové omáčky jen lehce ochucené malým kouskem sýra a křupavých pražených mandlí nás teď zrovna nutí vařit...
07.03.2012 19:58
  Snadné, rychlé a moc dobré, další z našich oblíbených těstovin. Musím přiznat, že ačkoli pátráme i v kuchařkách, nejlepší zdroj těstovinových receptů je číslo časopisu Apetit z července 2010. I tyto těstoviny pochází z něj.   Potřebujete:   200 g špenátových listů...
20.02.2012 20:21
    Moc dobré a snadné na přípravu, to je ideální kombinace =)   potřebujte (na 4 porce):   2 lžíce másla 1 střední cibuli 100 g šunky 1 lžičku hladké mouky 250 ml 30% smetany 200 g mraženého hrášku sůl, pepř těstoviny fusilli na...
18.12.2011 11:19
  Těstoviny, kterých bych se zrovna užrala, udělala jsem si je i samotné bez masa, jsou skvělé! =). Inspirace přebraná z Gurmetu 3/2011. Protože jsem nenašla těstovinovou rýži, změnila jsem těstoviny na malé mušličky (které se používají třeba i do polévek, konkrétně mušličky od...