sladké - pečivo, moučníky
29.07.2013 12:16
Velmi snadný koláč, který poslouží za letní moučník třeba i na nějaké oslavě. Místo borůvek můžete zkusit jahody, čerstvé maliny, rybíz, ostružiny, zkrátka jakékoli sezóní drobné ovoce. A samozřejmě také jeho kombinace.
budete potřebovat:
1 dávku křehkého těsta - recept najdete tady
1 balíček...
21.07.2013 20:00
Jemný a sladký koláč v cheesecake stylu, s malinovou polevou a korpusem ze sušenek.
Můžete použít i jiné drobné ovoce nebo jeho směsi, maliny ale měly úspěch. Inspirovat jsem se nechala zahraničními stránkami a receptem na malinový cheesecake, ale nakonec vznikl úplně jiný koláč z jiných surovin a...
07.12.2012 20:44
Recept na tyto vafle je z domácí kuchařky Piškotovo rodičů. A opravdu jsou to nejlepší vafle, jaké jsme kdy dělali, skvělý recept. Po vyndání z vaflovače je nechte malou chvilku zchladnout, nejprve jsou takové pružné, ale po chvilce krásně křupavé. Vydržely nám dobré i do druhého dne....
25.11.2012 21:09
Nápad na medové muffiny se vylíhnul z jedné malé kuchařky z knihovny Piškotích rodičů, v receptu ale chyběly informace, v originále byly ozdobené kousky medové plástve (kterou pokud nejste včelař, shánějte..) a kdybych do nich dala tolik medu, kolik recept uváděl, musely by být...
07.10.2012 15:50
Můj první cheesecake! Peču pořád něco, ale na cheesecaky ještě nedošlo. Nevím proč a zjišťuju, že to byla velká chyba =D Inspiraci k tomuto jsem našla v gurmetu, recept jsem si ale trochu přebudovala, poupravila množství, neb vyrábět hromadu dýňového kompotu se mi nechtělo,...
03.09.2012 08:19
Buchta pochází z Apetitu, upravila jsem poměry tak, aby v těstě bylo víc cukety a mrkve, neb u nás musí být moučníky “mokré”, aby měly úspěch a s možností volby mouky jsem naložila půl hladké, půl polohrubé. Co se mi na tomto receptu líbilo bylo, že koláč lze zmrazit. Také...
24.08.2012 17:07
Na koláč můžete použít broskve, nebo nektarinky, nektarinky mají jemnější slupku a není třeba je loupat (já ale neloupala ani broskve a vůbec nám to nevadilo). Koláč neobsahuje žádnou mouku, krom trošky kukuřičné a konzistencí je díky mandlím takový nákypovitý, je krásně...
19.06.2012 15:52
Velmi snadný, rychlý a moc dobrý koláč na plech. Tedy na menší plech... dělám ho v zapékací míse, dá se i do pekáče. Pochází z některé ze starších kuchařek, které mají doma Piškotí rodiče a jak jsem ho u nich ochutnala, musel i do naší kuchařky =) Vydrží vláčný i více dní (ale toho se...
10.06.2012 16:42
Je to něco mezi piškotovou bublaninou a třeným koláčem, má příjemnou máslovou chuť, mírně křupavé kraje a a uvnitř je vláčný. Na přípravu jednoduchý, ale fyzicky náročný (co do tření... a to mi bílky vyšlehaly elektrické metly, čím víc receptů z téhle kuchařky zkouším, tím...
05.06.2012 09:41
Jsou svěží, sladko kyselé, vláčné a na povrchu křupavé. Recept jsem oproti originálu opět trochu poupravila.
300 g rebarbory
3 lžíce třtinového cukru
Rebarboru očistěte, nakrájejte na menší kousky a spolu s cukrem dejte do malého hrnce a...
20.05.2012 19:14
trošku hutnější a výživnější kynuté lívanečky, pocházející z domácí curkářky... Tahle vločková verze lívanců je skvělá =)
potřebujete:
20 g droždí
1 lžíci cukru krupice
500 ml mléka
2 vejce
200 g hladké mouky
špetku soli
100 g ovesných vloček
olej na...
20.05.2012 19:02
Další verze lívanečků, tahle je podle kuchařky M.J.Sandtenrové, jsou trošku neobvyklé, nekynuté, ale nám moc chutnaly. Je to jako jíst něco mezi lívancem a krupičnou kaší a jsou opravdu velmi jemné.
Potřebujete: (pro dva bohatě stačila poloviční dávka)
500 g hrubé mouky
1 l...
20.05.2012 18:54
Nekynuté a tedy rychlejší lívanečky, jsou jemné, lehounké a úplně snadné co do přípravy.
potřebujete:
175g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžíce cukru krupice
špetka mleté vanilky
2 vejce - žloutky a bílky...
07.04.2012 21:34
Recept na piškotového citronového beránka je od Míšovo rodičů. Pokud koukáte na obrázek, kde žádný beránek není a říkáte si, co to píšu za hlouposti, tak beránek se u nás opravdu nekonal. Beránková forma nám ještě chybí a tak jsem piškot upekla jen ve formě na chlebíček. Dobrý je tak...
22.03.2012 19:09
Recept mám od mamky, koláč je snadný, skvělý, takový mokřejší (což se u nás cení =)... zkrátka prímovní moučník.
jak na něj:
(hrnek - 250ml)
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 kypřící prášek
Tyto tři ingredience v míse řádně...
18.02.2012 21:36
Zatím nejlepší perník na plech ze všech, které jsem zkoušela. Těsto je díky jablkům takové vláčné a perník není ani trochu suchý, navíc příprava je z těch nejsnadnějších: smíchej a upeč. Recept je původem z Gurmetu a teď už natrvalo zapsán v mé receptové knížečce, bohužel už nevím,...
07.02.2012 11:22
Ještě teplé buchty a hrníček mléka k večeři mi kdoví proč navozují takovou letní, příjemně pohodovou náladu. Tentokrát jsem buchty pekla s tvarohovou a jablečnou náplní. Buchty jsou podle receptu z Knihy kuchařských předpisů od Sandtnerové, jablečná náplň taktéž, tvarohovou...
23.01.2012 20:36
Další náš oblíbený koláč, takový zimní, když je potřeba něco milého a sladkého ... =)
Na těsto potřebujete:
-100 g změklého másla
-100 g moučkového cukru
-225 g polohrubé mouky
-1 vejce
-špetka soli
Z másla, cukru, vejce a soli...
17.01.2012 20:09
Jeden oblíbený a stále znovu pečený, křehké těsto, šťavnatá náplň... U nás ho vždycky dělala babička, které pomáhal krájet jablka děda. Původem je koláč od babiččiny známé, naší skorosousedky, tety Soni. Nenechte se odradit zdlouhavou přípravou jablek, stojí to za to...
01.01.2012 19:14
Trhanec je co do těsta vlastně palačinka, ale měkkoučká a nadýchaná, což zajistí bílkový sníh, a podstatně silnější. Na fotkách je verze s javorovým sirupem a praženým mletými vlašáky, nikterak zázračně barevná, ale chuťově senzační. K trhanci se toho hodí ještě mnohem víc:...