maso
15.09.2012 21:36
Dobrůtka původem z některého časopisu. Drůbeží karbanátky jsou lehké, ochucené trochou exotiky. Mě tedy chutnají víc, než karbanátky z vepřového a hovězího.
4 porce:
3-5 cm čerstvého zázvoru
3 stroužky česneku
4 jarní cibulky
4 kuřecí...
28.07.2012 21:09
Dobrůtka z houbařských úlovků =) není to nijak lehké jídlo, kombinace nočků, smetany a hub je na trošku delší poobědovou pauzu, vůbec není zdravá, ale rozhodně stojí za to. Recept není tuším odnikud. Děláme podobné nočky se špenátem a když byly houby, prostě jsem je použila,...
08.04.2012 21:01
náš obyčejný, pokusem omylem vytvořený recept na velikonoční nádivku =) moc jsme si na ní pochutnali.
Místo kopřiv můžete použít i listový špenát, ale kopřivy jsou moc dobré, takže s chutí do nich!
potřebujete:
250 g uzeného masa (krkovice, nebo...
23.03.2012 20:40
Tento recept pochází z kuchařského duelu z časopisu Gurmet. Je podle šéfkuchaře Petra Tyrichtra a chutná naprosto báječně. Rozodně se nenechte odradit mojí fotkou, zapomněla jsem na jakkoli poutavé naservírování, navíc krom té jedné detailní a nic neříkající fotky byly všechny při umělém světle...
05.03.2012 16:36
Původně to byl recept na empanadu v některém časopise, ale upravili jsme ho podle aktuálních zásob a našich chutí a vznikl koláč, o kterém si sice nejsem jistá, že by se dal dále nazývat empanadou, ale zachutnal nám natolik, že hned putoval do zápisníku oblíbených receptů =)
Budete...
05.02.2012 11:57
Neustále listuji knihou Marie-Janků Sandtnerové a oba zkoušíme další a další recepty, protože tam skoro všechno vypadá jako dobrota od babičky =) Ta knížka je poklad!
Mamka mi v řeznictví v jejich městečku koupila kus uzených žeber a okamžitě bylo jasné, co s nimi. Nejprve...
17.01.2012 20:14
Rajská tak, jak ji máme nejradši, v základu naučená od mamky =) můžete si ji dát s kolínky, nebo s houskovým knedlíkem.
V seznamu ingrediencí uvádím passatu di pomodoro, je to rajčatové pyré, méně koncentrované než protlak, najdete ji třeba tady, chutná výrazně rajčatově a...
12.01.2012 13:19
V lednovém gurmetu jsem objevila recept na hovězí po burgundsku z kuchařky Julie Child a rozhodla se, že po vánocích ho zkusím uvařit a budu tak pokračovat v objevování francouzské kuchyně. Pod stromeček mi pak naježila krásná kniha – Provence, škola provensálské kuchyně. Našla jsem v...