Zeleninová variace na bramboráčky, trošku jinak kořeněná. Inspiraci jsem našla v lednovém Gurmetu, ale protože na jejich zeleninové střapce mi půlka věcí chyběla, udělala jsem placičky podle vlastní fantazie. Zeleninová jídla bych mohla pořád a placičky jsou skvělé! Jídlo je jednoduché na přípravu, zvládne ho každý =) a my si k němu dali ještě okurkový salát....
na dvě porce potřebujete:
Připravíte:
Cibuli nakrájejte na jemno, dejte do misky. Mrkev a bramboru oškrábejte, cuketu není třeba loupat a vše na hrubo nastrouhejte k cibuli. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, koření a vše promíchejte. Pak promíchávejte a přidávejte mouku, jak bude třeba, aby těsto dosáhlo bramborákové konzistence (nebylo potřeba moc, odhadem tak 5-7 lžic).
Takhle by mělo vypadat:
Na pánvi rozpalte olej, podle pánve, na litinovou stačila lžíce a placičky se dělaly dobře. Těsto nabírejte lžící a tvořte na pánvi tenké placičky, aby se dobře obracely a netrhaly, stačí malé, na pánev čtyři.
Smažte dozlatova po obou stranách a hotové odkládejte na ubrousky, aby odsály přebytečný tuk. Podávejte ihned, třeba se salátovým doprovodem =)