není to ani tak recept, jako spíš inspirace na lehké, třebas i dietní jídlo
Potřebujete:
Vyrobíte:
zeleninku očistěte a nakrájejte na kousky přibližně stejné, ale jinak libovolné velikosti,
na plotýnku si připravte hrnec s vodou a k němu pařák, nebo nástavbový hrnec s dírkama ve dně.
Pokud si jako přílohu děláte brambory a nepoužíváte pařák, můžete je dát vařit do vody ve spodním hrnci. Až se voda začne vařit, naházejte do pařáku/síta/děrovaného hrnce nejtvrdší zeleninu a dejte jí trochu náskok před tou měkčí, kterou přidáte tak po pěti minutkách.
Přiklopte poklicí a nechte páru pracovat. Zeleninka by měla změknout, ale v žádném případě ji neproměňujte na bláto, stačí trošku.
Na pánvi rozpusťte lžíci nebo dvě másla (podle množství zeleniny) a okapanou zeleninu do něj vyklopte, okořeňte, osolte podle chuti, pořádně promíchejte... no, a je hotovo =)