těstoviny se špenátem a ricottou

07.03.2012 19:58

 

Snadné, rychlé a moc dobré, další z našich oblíbených těstovin. Musím přiznat, že ačkoli pátráme i v kuchařkách, nejlepší zdroj těstovinových receptů je číslo časopisu Apetit z července 2010. I tyto těstoviny pochází z něj.

 

Potřebujete:

 

  • 200 g špenátových listů (čerstvé, ale jde to i z mraženého listového špenátu)
  • 200 g ricotty
  • lžíci strouhaného parmazánu + na vrch na posypání
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • případně mléko na naředění, ale my si nechali směs hutnou
  • těstoviny – trubky, velká kolínka, nebo penne

 

 

Špenát spařte ve vroucí osolené vodě (stačí jen dokud listy jakoby nezvadnou a nezvláční), pak je sceďte, vymačkejte a na jemno nasekejte. Mraženou špenátovou kostičku jsme také nechali povolit a rozložit v osolené roucí vodě a dál postupovali stejně, jako u čerstvého špenátu.

Nasekaný špenát smíchejte s ricottou, parmazánem, špetkou strouhaného muškátového oříšku a osolte. Případně nařeďte mlékem do krémové konzistence.

Těstoviny uvařte podle návodu na obale a hotové promíchejte s připraveným krémem.

Podávejte posypané parmazánem.