Snadné, rychlé a moc dobré, další z našich oblíbených těstovin. Musím přiznat, že ačkoli pátráme i v kuchařkách, nejlepší zdroj těstovinových receptů je číslo časopisu Apetit z července 2010. I tyto těstoviny pochází z něj.
Potřebujete:
Špenát spařte ve vroucí osolené vodě (stačí jen dokud listy jakoby nezvadnou a nezvláční), pak je sceďte, vymačkejte a na jemno nasekejte. Mraženou špenátovou kostičku jsme také nechali povolit a rozložit v osolené roucí vodě a dál postupovali stejně, jako u čerstvého špenátu.
Nasekaný špenát smíchejte s ricottou, parmazánem, špetkou strouhaného muškátového oříšku a osolte. Případně nařeďte mlékem do krémové konzistence.
Těstoviny uvařte podle návodu na obale a hotové promíchejte s připraveným krémem.
Podávejte posypané parmazánem.