Další těstovinová dobrůtka. Recept jsme si oproti původnímu upravili tak, aby byl pro nás co do surovin dostupnější, zároveň ale neztratil kouzlo. Kombinace jemné cukety a smetanové omáčky jen lehce ochucené malým kouskem sýra a křupavých pražených mandlí nás teď zrovna nutí vařit tyto těstoviny minimálně každý druhý týden =) Použít můžete klidně i tenčí linguine.
Mandle nasekejte na kousky a na másle na pánvi opražte.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.
Cibuli nakrájete na jemno a v hlubší pánvi opečte na lžíci másla. Cukety neloupejte, pouze omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Až cibule zrůžoví, přidejte cuketu, nechte několik minut opékat, pak osolte, opepřete, poprašte moukou, promíchejte a ještě malou chvíli opékejte. Zalijte vývarem a smetanou a promíchejte, aby se mouka rozpustila. Nechte vařit v otevřené pánvi, aby se tekutina z části vypařila a omáčka měla krémovou konzistenci, pak odstavte a přidejte kousek nastrouhaného sýra, míchejte, dokud se nerozpustí.
Omáčkou přelijte v talířích hotové těstoviny a podávejte posypané mandlemi.