Recept mám od mamky, koláč je snadný, skvělý, takový mokřejší (což se u nás cení =)... zkrátka prímovní moučník.
jak na něj:
(hrnek - 250ml)
Tyto tři ingredience v míse řádně promíchejte. Do jiné misky dejte:
Opět promíchejte.
Plech vymažte rostlinným tukem a vysypejte, nebo ho vyložte pečícím papírem. Na dno plechu rozprostřete 2 hrnky (2/3) sypké směsi. Je důležité, udělat všude stejnou vrstvu, když někde zůstane vrstva tlustší, zbyde dole i po upečení samotná sypká směs, kterou náplň nenamočí. Na uhlazenou spodní vrstvu opatrně nalite a rozprostřete tvarohovou náplň. Zasypejte zbylou sypkou směsí (opět pokudmožno rovnoměrně). Poklaďte tenkými plátky másla a pečte, dokud není moučník do zlatova, pevný a na místech, kde bylo máslo do hněda (viz fotka).