salát s avokádem, uzeným masem a hermelínem

10.03.2013 14:38

 

Takový jednoduchý, nevím, kde jsem ho našla, ale byl zapsaný v mém sešitu/externím mozku. Kombinace je to velmi chutná. Piškot si na salátek dal zálivku s hořčicí, vinaigrette, že prý pěkně ladí k tomu uzenému.. 

 

potřebujete (v poměru, který vám bude vyhovovat):

  • listový salát (lollo biondo...)
  • avokádo
  • uzené kuřecí maso (prodávají většinou stehna)
  • hermelín, nebo libovolný lepší měkký sýr s bílou plísní na povrchu (brie)

 

na zálivku:

  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce vinného octa
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl a pepř

 

Salát rozeberte na listy, omyjte, osušte a natrhejte na menší kusy. Z avokáda vyjměte pecku (nejlépe podélně nakrojit na půl a půlky otočit proti sobě, pak by měla pecka zůstat v jedné půlce, zařízněte do ní opatrně větší nůž a opět otočte, funguje to jako šroubovák) pak avokádo oloupejte a nakrájejte na plátky.

Uzené maso oberte a natrhejte, nebo nakrájejte na kousky. Sýr nakrájejte na menší klínky. Vše dejte do větší mísy.

Suroviny na zálivku dejte od misky a důkladně prošlehejte, až se vše spojí a zesvětlá.

Zálivkou pokapejte salát a vše promíchejte.