rebarborové muffiny

05.06.2012 09:41

 

 

Jsou svěží, sladko kyselé, vláčné a na povrchu křupavé. Recept jsem oproti originálu opět trochu poupravila.

 

 

  • 300 g rebarbory
  • 3 lžíce třtinového cukru

 

Rebarboru očistěte, nakrájejte na menší kousky a spolu s cukrem dejte do malého hrnce a přiveďte k varu. Chvilku povařte, jen aby rearbora pustila trochu šťávy. Odstavte a nechte zchladnout.

 

  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžičku kypřícího prášku
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka
  • 100 g rozpuštěného zchladlého másla

 

Mouku prosejte do mísy a promíchejte s ostatními sypkými přísadami. Pak přidejte vše tekuté a rebarboru i se šťávou a umíchejte těsto.

 

Těsto rozdělte do formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky (vyšlo mi jich 15).

Povrch těsta posypejte hrubším třtinovým cukrem. Pečte na 200 stupňů 25-30 minut, dozlatova.