Moc dobrý salát ze salátové apetit kuchařky. Quinoa je senzační a zvlášť v kombinaci se zeleninou, olivami a kozím sýrem. Tahle kuchařka je skvělých salátů plná a tak jsme si letos zvykli nosit si do práce ke svačině místo tradičního chleba s čímkoli saláty. Tenhle salát jsem ale dělala jako večeřový a teplý, sýr se na něm krásně rozpouštěl... ocet (v originále umeocet) do zálivky jsem vynechala, ale chcete-li, přidejte podle chuti lžičku, dvě.. a kombinaci jarních cibulek a bazalky lze vyměnit za mátu a petrželku..
na 2 porce:
Quinou několikrát propláchněte horkou vodou v cedníku, pak ji vsypte do hrnce s 300 ml osolené vroucí vody a vařte do měkka (15-20 min).
Uvařenou dejte pryč z plotýnky a nechte chvíli stát pod pokličkou. Voda by už měla být úplně vsáknutá, pokud ne, zbytek slijte.
Zeleninu nakrájejte na drobné kousky, olivy na kroužky.
Na zálivku smíchejte olej, citr. šťávu, bazalku, na kolečka nakrájené jarní cibulky, osolte, opepřete.
Zeleninu promíchejte s quinoou a vše pak se zálivkou.
Podávejte s nakrájeným, nebo nadrobeným kozím sýrem.