Trochu luxusnější verze brambor na loupačku. Proč by i takové snadné jídlo nemohlo vypadat krásně? Tohle je spíš návod, než recept, proto neuvádím žádná množství, ani rozpis surovin.
Nové brambory neškrábejte, pouze je pořádně omyjte a opatrně očistěte kartáčkem. Vyberte si pro každou porci dvě velké brambory, měly by si být velikostí co nejpodobnější, aby se pekly stejně dlouho.
Pak je rozložte na plech a na 200 stupňů celsia pečte v troubě, dokud nebudou měkké.
Nakrájejte si pažitku a jarní cibulku.
Nakrájejte kousek špeku (dobrý je i trochu masitý) na kostičky, dejte do kastrůlku a nechte škvařit, dokud nebudou kostičky zlaté.
Hotové brambory vyjměte z trouby, každou na jedné straně nařízněte do kříže a delší konce zmáčkněte proti sobě. Brambora se otevře a do vzniklé mističky můžete navršit čerstvou brynzu. Škvarečky vylovte děrovanou naběračkou ze sádla a posypte jimi brynzu.
Pak na brambory nasypejte pažitku a cibulku. Každou porci jsem ještě ozdobila květem z pažitky.
Dobrou chuť =)