pečené nové brambory s brynzou a čerstvými škvarečky

31.05.2013 10:28

Trochu luxusnější verze brambor na loupačku. Proč by i takové snadné jídlo nemohlo vypadat krásně? Tohle je spíš návod, než recept, proto neuvádím žádná množství, ani rozpis surovin.

 

Nové brambory neškrábejte, pouze je pořádně omyjte a opatrně očistěte kartáčkem. Vyberte si pro každou porci dvě velké brambory, měly by si být velikostí co nejpodobnější, aby se pekly stejně dlouho.

Pak je rozložte na plech a na 200 stupňů celsia pečte v troubě, dokud nebudou měkké.

Nakrájejte si pažitku a jarní cibulku.

Nakrájejte kousek špeku (dobrý je i trochu masitý) na kostičky, dejte do kastrůlku a nechte škvařit, dokud nebudou kostičky zlaté.

Hotové brambory vyjměte z trouby, každou na jedné straně nařízněte do kříže a delší konce zmáčkněte proti sobě. Brambora se otevře a do vzniklé mističky můžete navršit čerstvou brynzu. Škvarečky vylovte děrovanou naběračkou ze sádla a posypte jimi brynzu.

Pak na brambory nasypejte pažitku a cibulku. Každou porci jsem ještě ozdobila květem z pažitky.

Dobrou chuť =)