Jedna snadná, levná a lehká dobrota =) Původní recept je nejspíš od Jamieho Olivera, ale kdo ví, kudy prošel, než se k nám od Piškotích rodičů dostal... u nás vyrábíme pečenou zeleninu takto:
Potřebujete:
Zeleninu omyjte, oškrábejte, oloupejte a nakrájejte na přibižně stejně velké kousky, rozprostřete na plech na pečící papír. Pak ji pokapejte olivovým olejem a pokropte cca děma lžícemi octa (to dělám tak, že si trochu octa naleju do dlaně a zeleninu pocákám, třebas jsou na to lepší fígle=)
Všechno to upečte do upečena. Podle toho, jak velké kousky zeleniny máte to samozřejmě trvá různou dobu. Pokud si nejste jistí - zkouším to na bramboře, vyndám jeden kousek a když je hotová brambora, je hotové všechno, zelenina je nejlepší když už konečky hnědnou, brambory zlátnou a kraje cibule křupou =)
K zelenině si připravte něco na namáčení, třeba zakysanou smetanu smíchejte s česnekem, udělejte si avokádový dip, sýrovou omáčku... Vždycky vyrobíme něco jiného a do příštího pečení zeleniny dávno zapomeneme, podle kterých receptů jsme to připravili.