mrkvovo-bramborové pyré

29.03.2013 17:08

Příloha, která v sobě spojuje brambory se sladkou mrkvičkou se hodí k plátku masa, drůbeži.. skvělé bylo pyré ke králíkovi s hořčičnou omáčkou (v mém případě kuřeti, králík je mazlík..) jak doporučuje kuchařka.

Já bych si ho dala téměř ke všemu, k čemu se podávají šťouchané brambory, když se mrkev nebude s hlavním jídlem chuťově nesnášet. Je totiž naprosto skvělé!

 

na 4 porce budete potřebovat:

  • 8 velkých mrkví
  • 2 velké brambory
  • 4 lžíce smetany
  • 3 lžíce másla
  • sůl a pepř

 

Mrkev a brambory oloupejte, nakrájete na podobně velké kusy a nechte uvařit v mírně osolené vodě do měkka.

Vodu slijte, zalijte smetanou, přidejte máslo, nechte ho rozpustit a rozšťouchejte. Jak moc rozšťoucháte, záleží na vaší chuti, mě vyhovovaly trošku větší kousky, ne úplně kaše.