opět jsem našla inspiraci ve Velké domácí cukrářce, tyhle lívanečky jsou prý z kuchařky M.J. Sandtnerové. A jsou skvělé!
Potřebujete:
Příprava:
Droždí rozmíchejte se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a hrubou moukou. To nechte v teple, aby vzešel kvásek (na povrchu se udělá jemná pěna).
Zbylé vlažné mléko smíchejte s vejcem, zbylým cukrem, citronovou kůrou, solí a muškátovým květem. Pak přidejte vzešlý kvásek, prosátou hladkou mouku a rozpuštěné máslo a promíchejte.
Nechte na teplém místě kynout asi 30 minut.
Pak smažte v lívanečníku na rozehřátém oleji lívance silné asi 1cm. Pokud nemáte lívanečník, jako já, použijte pánev, ale lívanečky nebudou tak vysoké, když je nic nedrží, roztečou se víc do šířky.