Kuřecí, nebo krůtí karbanátky se zázvorem a koriandrem

15.09.2012 21:36

 

 

Dobrůtka původem z některého časopisu. Drůbeží karbanátky jsou lehké, ochucené trochou exotiky. Mě tedy chutnají víc, než karbanátky z vepřového a hovězího.

 

4 porce:

 

  • 3-5 cm čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 4 jarní cibulky
  • 4 kuřecí stehení plátky (nebo podobný objem krůtích prsních řízků)
  • koriandr
  • 2-3 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • sladká chilli omáčka k podávání

 

Zázvor oloupejte a nasekejte, česnek a cibulky očistěte a pokrájejte. Vše spolu rozmixujte.

Pak přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, rybí omáčku, koriandr (čerstvý lépe, ale když mi chyběl, přidala jsem alespoň trošku sušeného pro chuť).

Dál mixujte, dokud se směs nespojí.

Pak vytvarujte karbanátky. Nejlépe to jde mokrýma rukama. Karbanátky osmažte na trošce oleje do zlatova z obou stran.

 

Karbanátky můžete podávat i se smaženými nudlemi se zeleninou (ty byly v časopise jako příloha)

a sladkou chilli omáčkou. Jinak pasují i do housky, když přidáte salát a chilli omáčku, je to takový jiný burger.