Recept na tyto vafle je z domácí kuchařky Piškotovo rodičů. A opravdu jsou to nejlepší vafle, jaké jsme kdy dělali, skvělý recept. Po vyndání z vaflovače je nechte malou chvilku zchladnout, nejprve jsou takové pružné, ale po chvilce krásně křupavé. Vydržely nám dobré i do druhého dne. A recept je tak snadný, že i já jsem to po ránu zvládla =)
potřebujete:
Máslo rozpusťte a nechte zchladnout.
Smíchejte všechny sypké suroviny. V jiné misce rozmíchejte vajíčka v mléce, přidejte minerálku.
Do suché směsi nalijte tekutou a rozpuštěné máslo. Umíchejte hladké těsto. Mělo by být něco mezi lívancovým a palačinkovým, kdyby se ve vaflovači špatně rozlévalo, zřeďte ho trochou mléka, nebo minerálky.
Pláty vaflovače potřete trochu olejem. Do rozpáleného pak lijte těsto tak, aby spodní část zaplnilo, ale vršky výstupků ještě trochu koukaly (zkrátka zkuste množství první pokusnou vafli, když nebude pravidelná a akorát, dobrá bude i tak, množství těsta si upravíte podle svého).