Velmi snadný koláč, který poslouží za letní moučník třeba i na nějaké oslavě. Místo borůvek můžete zkusit jahody, čerstvé maliny, rybíz, ostružiny, zkrátka jakékoli sezóní drobné ovoce. A samozřejmě také jeho kombinace.
budete potřebovat:
Podle uvedeného receptu si připravte křehké těsto. Až si odpočine v ledničce, vyndejte ho, nechte chvilku při pokojové teplotě a pak ho rozválejte (nebo rukama rozprostřete) do koláčové formy. Vytáhněte okraje až nahoru. Na těsto položte pečící papír a rozprostřete na něj suché fazole, jako zátěž.
Pečte na 170 - 180 stupňů celsia, dokud těsto nebude jemně zlatavé. Pak korpus vyndejte, odstraňte papír s fazolemi a nechte vychladnout.
Na náplň uvařte podle návodu z mléka, pudingového prášku a cukru hustý puding. Za občasného promíchání ho nechte úplně vychladnout. To je důležité, musí být opravdu studený, jinak se při smíchávání máslo rozpustí a místo krému získáte pudingové hrudky plovoucí v tuku.
Máslo samotné utřete v misce do krémova. Pak postupně vešlehejte puding (můžete ručně, nebo elektrickými metlami).
Hotový krém rozetřete na korpus a posypejte rovnoměrně borůvkami.
Podle návodu na balíčku připravte dortové želé a pak ho po lžících opatrně rozlévejte na borůvky. Želé nechte vychladnout a pak koláč uložte do lednice, aby vše řádně ztuhlo. Pak už jen nakrájete na dílky a užívejte si letních chutí =)