hráškové pyré

29.03.2013 17:16

Pokud už vás nebaví jíst ke všemu brambory, zkuste třeba plátek ryby opečený na másle a k tomu hráškové pyré. Skvělá dvojka! Pyré se určitě bude hodit i k jiným dobrotám, než jen k rybě, ale zatím jsme nic jiného neozkoušeli.. pokud byste našli nějakou další ideální kombinaci, podělte se!

 

na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 jarní cibulky
  • 1 lžíci másla
  • 1 salát little gem
  • 250g mraženého hrášku
  • 100 ml bílého vína (i bez něj bylo pyré moc dobré)
  • podle chuti a toho, k čemu pyré budete podávat hrst čerstvé petrželky, nebo máty 
  • 6 lžic smetany ke šlehání
  • sůl a pepř

 

Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na plátky. Opékejte je na másle, dokud nezměknou. Mezitím nakrájete salátek na proužky. Pak ho přidejte k cibulkám spolu s hráškem a bylinkami, promíchejte, přilijte víno, nebo trošičku podlijte vodou, pokud děláte verzi bez vína. Osolte, opepřete a pomalu vařte asi pět minut. Pak vmíchejte smetanu a vše rozmixujte. Uchovejte horké k podávání.