Archiv článků

17.01.2012 20:09
    Jeden oblíbený a stále znovu pečený, křehké těsto, šťavnatá náplň... U nás ho vždycky dělala babička, které pomáhal krájet jablka děda. Původem je koláč od babiččiny známé, naší skorosousedky, tety Soni. Nenechte se odradit zdlouhavou přípravou jablek, stojí to za to...
12.01.2012 13:28
Boeuf bourguignon, spolu s inspirací ze školy provensálské kuchyně. Nenechte se odradit rozsáhlostí článku, je to dobrota =)
12.01.2012 13:19
  V lednovém gurmetu jsem objevila recept na hovězí po burgundsku z kuchařky Julie Child a rozhodla se, že po vánocích ho zkusím uvařit a budu tak pokračovat v objevování francouzské kuchyně. Pod stromeček mi pak naježila krásná kniha – Provence, škola provensálské kuchyně. Našla jsem v...
06.01.2012 11:42
Další zeleninové jídlo, velmi jednoduché a dobré. Zeleninové "bramboráčky".
06.01.2012 10:22
  Zeleninová variace na bramboráčky, trošku jinak kořeněná. Inspiraci jsem našla v lednovém Gurmetu, ale protože na jejich zeleninové střapce mi půlka věcí chyběla, udělala jsem placičky podle vlastní fantazie. Zeleninová jídla bych mohla pořád a placičky jsou skvělé! Jídlo je...
01.01.2012 19:37
Naše letošní silvestrovská dobrota je tady!  Vyzkoušejte nadýchaný trhanec a přidejte k němu ovoce, zavařeniny, oříšky, med, sirup, šlehačku... dle vlastní chuti =)
01.01.2012 19:14
    Trhanec je co do těsta vlastně palačinka, ale měkkoučká a nadýchaná, což zajistí bílkový sníh, a podstatně silnější. Na fotkách je verze s javorovým sirupem a praženým mletými vlašáky, nikterak zázračně barevná, ale chuťově senzační. K trhanci se toho hodí ještě mnohem víc:...
23.12.2011 16:36
Na poslední chvíli, o pečení vánočky, můj oblíbený recept a fotky naší letošní =)  Tady, mezi sladkým =)
23.12.2011 16:16
  Na vánočku podle tohoto receptu nedám dopustit. Recept mám od mamky, ale kde se vzal u ní netuším. Není to vánočka nadýchaná bublinkatá a lehká, ale je plná máslové chuti, vláčná a přitom hutná, nepříliš sladká a dle mého prostě dokonalá =)  Vím, že dávat recept 23. odpoledne...
21.12.2011 18:04
Můj první Ratatouille pokus najdete tady. Bylo to trošku napínavé, voňavé a hrozně moc dobré. A vyzkoušeli jsme skvělou Foccaciu a Crema di carota ze stránek Itala v kuchyni. V blogu jsou odkazy na recepty a nějaké ty poznámky k nim =)
Záznamy: 121 - 130 ze 162
<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>