Archiv článků

07.02.2012 11:22
    Ještě teplé buchty a hrníček mléka k večeři mi kdoví proč navozují takovou letní, příjemně pohodovou náladu. Tentokrát jsem buchty pekla s tvarohovou a jablečnou náplní. Buchty jsou podle receptu z Knihy kuchařských předpisů od Sandtnerové, jablečná náplň taktéž, tvarohovou...
06.02.2012 09:21
Mé obavy z odpalovaného těsta jsou ty tam! Zkuste domácí větrníčky podle receptu Pavlíny Bersziové =)
06.02.2012 08:55
  Konečně jsem překonala své obavy z odpalovaného těsta! Recept na větrníčky je z Velké domácí cukrářky. Rozpis úkolů na dva dny, půl litru šlehačky, karamel a neustálé ochutnávání, číhání u trouby... a výsledek stál za to! Příště udělám jen trochu tmavší karamel, ale zmizely a nikdo si...
05.02.2012 12:41
Dobrota podle receptu ze Sandtnerky.
05.02.2012 11:57
    Neustále listuji knihou Marie-Janků Sandtnerové a oba zkoušíme další a další recepty, protože tam skoro všechno vypadá jako dobrota od babičky =) Ta knížka je poklad! Mamka mi v řeznictví v jejich městečku koupila kus uzených žeber a okamžitě bylo jasné, co s nimi. Nejprve...
23.01.2012 20:43
Ideální zimní koláč, jeden z našich oblíbených. Tady je.  =)
23.01.2012 20:36
  Další náš oblíbený koláč, takový zimní, když je potřeba něco milého a sladkého ... =)   Na těsto potřebujete:   -100 g změklého másla -100 g moučkového cukru -225 g polohrubé mouky -1 vejce -špetka soli     Z másla, cukru, vejce a soli...
22.01.2012 12:05
... všem hospodyním k bezpečné přípravě dobrých, chutných a levných pokrmů =) Ježuch obohatil naší kuchařskou knihovničku množstvím krásných nových knih. S Piškotem jsme si navzájem vyměnili Grilování a Školu provensálské kuchyně, dostali jsme od rodičů remosku a kuchařku k ní. Čokoládové...
17.01.2012 20:42
Recepty, které se už objevily na molotovovi, u rajské mi ale chyběly přesnější míry a u obojího fotky, tedy znovu a lépe: Rajská s plněnými paprikami Křehký koláč s jablečným pudingem
17.01.2012 20:14
  Rajská tak, jak ji máme nejradši, v základu naučená od mamky =) můžete si ji dát s kolínky, nebo s houskovým knedlíkem. V seznamu ingrediencí uvádím passatu di pomodoro, je to rajčatové pyré, méně koncentrované  než protlak, najdete ji třeba tady, chutná výrazně rajčatově a...
Záznamy: 111 - 120 ze 162
<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>