Archiv článků
07.02.2012 11:22
Ještě teplé buchty a hrníček mléka k večeři mi kdoví proč navozují takovou letní, příjemně pohodovou náladu. Tentokrát jsem buchty pekla s tvarohovou a jablečnou náplní. Buchty jsou podle receptu z Knihy kuchařských předpisů od Sandtnerové, jablečná náplň taktéž, tvarohovou...
06.02.2012 09:21
Mé obavy z odpalovaného těsta jsou ty tam! Zkuste domácí větrníčky podle receptu Pavlíny Bersziové =)
06.02.2012 08:55
Konečně jsem překonala své obavy z odpalovaného těsta! Recept na větrníčky je z Velké domácí cukrářky. Rozpis úkolů na dva dny, půl litru šlehačky, karamel a neustálé ochutnávání, číhání u trouby... a výsledek stál za to! Příště udělám jen trochu tmavší karamel, ale zmizely a nikdo si...
05.02.2012 12:41
Dobrota podle receptu ze Sandtnerky.
05.02.2012 11:57
Neustále listuji knihou Marie-Janků Sandtnerové a oba zkoušíme další a další recepty, protože tam skoro všechno vypadá jako dobrota od babičky =) Ta knížka je poklad!
Mamka mi v řeznictví v jejich městečku koupila kus uzených žeber a okamžitě bylo jasné, co s nimi. Nejprve...
23.01.2012 20:43
Ideální zimní koláč, jeden z našich oblíbených. Tady je. =)
23.01.2012 20:36
Další náš oblíbený koláč, takový zimní, když je potřeba něco milého a sladkého ... =)
Na těsto potřebujete:
-100 g změklého másla
-100 g moučkového cukru
-225 g polohrubé mouky
-1 vejce
-špetka soli
Z másla, cukru, vejce a soli...
22.01.2012 12:05
... všem hospodyním k bezpečné přípravě dobrých, chutných a levných pokrmů =)
Ježuch obohatil naší kuchařskou knihovničku množstvím krásných nových knih. S Piškotem jsme si navzájem vyměnili Grilování a Školu provensálské kuchyně, dostali jsme od rodičů remosku a kuchařku k ní. Čokoládové...
17.01.2012 20:42
Recepty, které se už objevily na molotovovi, u rajské mi ale chyběly přesnější míry a u obojího fotky, tedy znovu a lépe:
Rajská s plněnými paprikami
Křehký koláč s jablečným pudingem
17.01.2012 20:14
Rajská tak, jak ji máme nejradši, v základu naučená od mamky =) můžete si ji dát s kolínky, nebo s houskovým knedlíkem.
V seznamu ingrediencí uvádím passatu di pomodoro, je to rajčatové pyré, méně koncentrované než protlak, najdete ji třeba tady, chutná výrazně rajčatově a...
Záznamy: 111 - 120 ze 162